Tarihçe

1968 yılında ilçe merkezinde iki katlı binada sağlık merkezi olarak hizmet vermekte  olan sağlık tesisimiz, aynı binada hastaneye dönüştürülerek yataklı sağlık hizmeti verilmekte iken, bu binaya ek olarak yaptırılan beş katlı hastane binasında bir süre hizmetlerini sürdürmüştür.

İlçe merkezine 2 km mesafede olan 4 Eylül mahallesindeki yeni hastane binamıza  2004/KASIM ayı itibariyle taşınmıştır. 5283 sayılı Kanun gereğince Bakanlığımıza devredilen SSK Bozüyük Hastanesi, Bozüyük Ertuğrulgazi Devlet Hastanesi adıyla faaliyet sürdürmekte iken, halkımıza sunulan sağlık hizmetinin daha kaliteli ve etkin yürütülmesine yönelik Bakanlığımızın talimatları gereğince 03.06.2005 tarihinde Hastanemiz Bozüyük Ertuğrulgazi Devlet Hastanesi ile birleştirilerek “Bozüyük Devlet Hastanesi” adıyla hizmet vermeye devam etmiştir.

Daha sonra Yeşilkent mahallesinde inşaatı tamamlanan hastane binasına (B Blok) 01.04.2007 tarihinde taşınılmıştır. Böylece 3 ( üç ) ayrı binada (A – B – C blok ) 150 fiili yatak kapasiteli olarak sağlık hizmeti sunmaya devam etmiştir.

01.12.2018 tarihinde hastanemiz bünyesindeki Diş Tedavi ve Protez Merkezinin, Bozüyük Ağız ve Diş Sağlığı Merkezi olarak hizmete açılması sebebi ile hastanemiz 4 Eylül (A Blok) hizmet binası ve Yeşilkent (B Blok)  hizmet binasından oluşmak üzere Bozüyük Devlet Hastanesi olarak 31.10.2021 tarihine kadar halkımıza hizmet vermiştir.

250 yatak kapasiteli Bozüyük Devlet Hastanesi 46.319 m2 kapalı alana 66 poliklinik, 37 Yoğum Bakım, 10 ameliyathane salonu ve tüm birimleriyle 01.11.2021 tarihi itibariyle hizmet vermeye başlamıştır.

Modern tıbbın tüm imkanlarına sahip, tam donanımlı yeni hastanemizde yatak sayısı attırılmış olup sağlık hizmetleri açısından bakıldığında eski devlet hastanesine göre birçok birimde kapasite artışı sağlanırken, yeni birimlerimiz hizmete girmiştir. Uluslararası standartlarda ameliyathane, acil servis, otel konseptinde tek ve çift kişilik odaları ile son teknolojiye sahip görüntüleme cihazlarıyla sağlık hizmeti sunulması amaçlanmaktadır.

Hastanemize bağlı toplum ruh sağlığı birimimiz , 4 Eylül’de yapımı tamamlanan TRSM binamızda hizmet vermeye başlamıştır.