T.C. SAĞLIK BAKANLIĞI Bilecik İl Sağlık Müdürlüğü Bozüyük Devlet Hastanesi

T.C. SAĞLIK BAKANLIĞI T.C. SAĞLIK BAKANLIĞI Bilecik İl Sağlık Müdürlüğü Bozüyük Devlet Hastanesi

Güncelleme Tarihi: 18/01/2019

1968 yılında ilçe merkezinde iki katlı binada sağlık merkezi olarak hizmet vermekte  olan sağlık tesisimiz, aynı binada hastaneye dönüştürülerek yataklı sağlık hizmeti verilmekte iken, bu binaya ek olarak yaptırılan beş katlı hastane binasında bir süre hizmetlerini sürdürmüştür.

İlçe merkezine 2 km mesafede olan yeni hastane binamıza  2004/KASIM ayı itibariyle taşınmıştır. 5283 sayılı Kanun gereğince Bakanlığımıza devredilen SSK Bozüyük Hastanesi, Bozüyük Ertuğrulgazi Devlet Hastanesi adıyla faaliyet sürdürmekte iken, halkımıza sunulan sağlık hizmetinin daha kaliteli ve etkin yürütülmesine yönelik Bakanlığımızın talimatları gereğince 03.06.2005 tarihinde Hastanemiz Bozüyük Ertuğrulgazi Devlet Hastanesi ile birleştirilerek “Bozüyük Devlet Hastanesi” adıyla üç ayrı binada (A, B ve C) 150 fiili yatak kapasiteli olarak  sağlık hizmeti sunmuştur.

Yeşilkent’ de inşaatı tamamlanan binaya (A Blok) 01/04/2007 tarihinde taşınılmıştır.

01.12.2018 tarihinde hastanemiz bünyesindeki Diş Tedavi ve Protez Merkezinin , Bozüyük Ağız ve Diş Sağlığı Merkezi olarak hizmete açılması sebebi ile hastanemiz Yeşilkent (A Blok) hizmet binası ve 4 Eylül (B Blok) hizmet binasından oluşmak üzere Bozüyük Devlet Hastanesi olarak halkımıza hizmet vermeye devam etmektedir.