Yoğun Bakım Hasta Bilgilendirme Hususları
02 Şubat 2024

1. Yoğun Bakım Servisinde hasta bilgilendirmeleri yüzyüze yapılmaktadır.  Yüzyüze bilgilendirme her gün  saat 14:00-16:00 arasında yapılacaktır.

2. Yüzyüze bilgi sadece hastalarımızın birinci derece yakınlarına verilecektir. Bir gün içinde 1 hastanın sadece 1 yakınına bilgi verilecektir.

3. Hasta bilgilendirmesi hafta içi hastanın tedavisiyle sorumlu doktoru tarafından , hafta sonları ise nöbetçi doktor tarafından verilecektir.

4. Hastanın sorumlu doktoru anestezi uzmanlarından biriyse hasta yakınlarının hafta içi günlerde yoğun bakımda , diğer branş uzmanlarından biriyse o hekimin polikliniği yada yoğun bakım önünde yapılacaktır.

5. Hastalarımızın durumundaki kritik gelişmeler (kalp durması, solunum cihazına bağlanma vs.) gerek görülmesi halinde mesai içinde ya da mesai dışında doktor tarafından hasta yakını aranarak aktarılacaktır.

6. Her haftanın Salı günleri saat 14:00-14:30 arasında hastalarımızın 1. Derece yakınlarından sadece 1 kişi hasta yanınaalınacak; Cuma günü saat 14:00-14:30arasında hastalarımızın 1. Derece yakınlarından sadece 1 kişiye hastanın hasta yanınaalınacaktır. Her hastanın ziyaretçisine gösterme işlemi yapılana kadar süreç devam edecektir.

7. Yoğun Bakım Servis sorumlusu, hemşiresi veya doktoru tarafından hastane yönetiminin onayı ile gerekli görüldüğü hallerde ziyaret ve bilgilendirme saati değiştirilebilir.

8. Hasta bilgilendirme esnasında hasta yakınlarının pandemi koşullarına uygun hareket etmesi gerekmektedir. (Maske , mesafe ve dezenfeksiyon kurallarına uyulması gerekmektedir.)

9. Ziyaretçiler içeriye girmeden ellerini yıkamalı veya el antiseptiği ile ellerini dezenfekte etmelidir.Ziyaretçiler ziyaret sonunda ellerini yıkamalı veya el antiseptiği ile ellerini dezenfekte etmelidir.

11. Ziyaret sırasında cep telefonu ya da görüntüleyici cihazlar kullanılması yasaktır.

12. Hastane Telefonumuz: 0 (228) 202 0323 - 0 (228) 315 3637 – 0 (228) 314 4929