Anne ve Bebek Dostu Hastane Kapsamındaki Faaliyet Görselleri
19 Eylül 2023

Sağlık Bakanlığınca 02.05.2019 tarihinde yapılan denetim sonrası “Anne Dostu Hastane” ünvanımızın devam etmesi uygun görülmüştür.

08.03.2019 tarihinde Hastanemiz 4 Eylül binasında çocuk hastalıkları uzmanı Uzm.Dr.Harun KAÇAR ve anne ve bebek dostu hastane koordinatörü Fatma YILMAZ tarafından hastanemiz emzirme politikası, Anne sütü ve önemi, Türkiye 'de emzirmede son durum hakkında, hastane personelimize eğitim verilmiştir.

• anne sütü (2).jpeg
  • anne sütü (5).jpeg
  • anne sütü (6).jpeg
  • anne sütü (8).jpeg
  • anne sütü (9).jpeg

Bozüyük Devlet Hastanemizde doğum yapan annelere yönelik olarak anne ile bebeğin yeni hayatlarına uyum sağlamasına destek olmak ve olası sorunlarla baş edebilmesini sağlamak amacıyla evde ziyaretlerimiz devam etmektedir.

Yeni Doğan Eğitim İçeriğimiz:

Cilt, ağız, göz,  göbek, burun, kulak, tırnak kesimi ve alt bakımı

Boy, kilo, baş ölçümü ve kontrolü

Ev ortamının bebek için uygunluğu ve öneriler

Anne sütünün etkin kullanımı ve önemi

Annenin Genel Bakım ve Değerlendirilmesinde:

Göğüs bakımı eğitimi

Emzirme teknikleri

Bebeğin beslenmesi hakkında, konularında uzmanlar tarafından uygulamalı eğitim verilmektedir.

Ayrıca Bilirumetre ile bebeklerin sarılık değerleri ölçülmektedir..

• ev ziyaret (1).jpeg
  • ev ziyaret (3).jpeg
  • ev ziyaret (6).jpeg
  • ev ziyaret (7).jpeg

18.12.2018 tarihinde hastanemiz gebe okulunda doğum ünitesi ve kadın doğum servisi çalışanlarına Anne ve bebek dostu hastane koordinatörü Fatma Yılmaz tarafından Anne dostu hastane kapsamında planlanan hizmet içi uygulamalı ve teorik eğitim yapılmıştır.

• WhatsApp Image 2018-12-18 at 14.05.11.jpeg
  • WhatsApp Image 2018-12-18 at 14.05.23.jpeg
  • WhatsApp Image 2018-12-18 at 14.05.56.jpeg
  • WhatsApp Image 2018-12-18 at 14.06.12.jpeg

1-7 Ekim Emzirme Haftası etkinlikleri çerçevesinde Bilecik İl Sağlık Müdürlüğü Kamu Hastaneleri Hizmetleri Başkanı Dr. Mustafa AĞAR’ın da katılımlarıyla, hastanemiz Çocuk Sağlığı ve Hastalıkları Hekimi Uz. Dr. Harun KAÇAR ve Gebe okulu / Anne dostu hastane Koordinatörümüz Ebe Fatma YILMAZ’ ın konuşmacı olduğu, halkımıza ve gebe okulu mezunlarımıza yönelik  “Anne Sütünün Teşviki” konulu panel düzenlenmiştir.

• DSC_4299.JPG
  • DSC_4311.JPG
  • DSC_4317.JPG
  • DSC_4324.JPG
  • DSC_4325.JPG
  • DSC_4336.JPG
  • DSC_4339.JPG
  • DSC_4343.JPG

20.07.2018 tarihinde "Bebek Dostu Hastane" kapsamında, Türkiye de emzirme de son durum, anne sütünün teşviki konularında Çocuk Sağlığı ve Hastalıkları Uzmanı Dr. Harun KAÇAR ve Ebe Fatma YILMAZ tarafından tüm sağlık personeline eğitim verilmiştir.

• bebek dostu 2.jpg
  • Bebek dostu 1.jpg
  • Bebek dostu.jpg
  • K K1.jpg

29.06.2018 tarihinde; Anne sağlığı hizmetlerinin niteliğini ve niceliğini artırarak anne adaylarının güvenli, kaliteli doğum hizmetine ulaşmalarını sağlamak amacıyla yürütülen ANNE DOSTU HASTANE çalışmaları kapsamında sağlık personeline yönelik olarak eğitim gerçekleşmiştir.

• AS2.jpg
  • AS3.jpg

05.10.2018 tarihinde Menopoz okulu programı ile ilk dersimiz başlamıştır. Menopoz okulunda , menopoz dönemindeki kadınları bilgilendirmek , döneme ilişkin yaşadıkları sıkıntıların önüne geçerek yaşam kalitelerini yükseltmek , memnuniyeti arttırmak , önlenebilir hastalıkların önüne geçmek amacıyla hizmet vermekteyiz.

Menopoz okulu eğitimlerini cuma günleri teorik ve uygulama şeklinde yapmaktayız.

• menepoz (1).jpeg
  • menepoz (2).jpeg